Ennek a sajátos rendszernek a tagjai együttműködnek, segítenek egymásnak, maga a közösség pedig, mint egy mozgató erő kihatással van a tagjaira is. A fórum is a része ennek az úgynevezett ökoszisztémának, hiszen összefogja a közösség tagjait, akik így tudáshoz, információhoz jutnak.

A délelőtt folyamán 4 szakmai és egy bemutató előadást hallhatott a közönség. Először Kántor Dezső, okleves könyvvizsgáló, az Auditron Kft. vezetője a szellemi tulajdonnal kapcsolatos könyvelési kérdésekről beszélt. A következő előadást Dr. Ilosvai Péter, a Konraad Stratégia- és Működésmenedzsment vezetője tartotta Ötlettől a nagyvállalatig címmel. Csala Tibor programozó, a MÜ-Vill Kft. tulajdonosa egy új innovációs programot, az Arcihwalk-ot mutatta be. Az alkalmazás segítségével az ingatlanok kivitelezői egy virtuális térben tekinthetik meg a 3D-s modelltervet, amelynek segítségével várhatóan csökken az építőipar a szereplői közötti kommunikációs költség és a hibázási lehetőség. Egy VR szemüveg segítségével a jelenlévők is kipróbálhatták a programot. Kovács Viktor József, üzleti és tranzakciós szakjogász, a Temesi és Társa Ügyvédi iroda vezetője a tőkebefektetés folyamatában a szellemi tulajdonok védelméről beszélt. Végül a nap utolsó előadója Keresztes Jenő, Pr és Marketing specialista, a Kreátor Reklámügynökség vezetője a piacon való megjelenés és egy új termék bevezetésének praktikáiba nyújtott betekintést a megjelenteknek.

A nap végén Galgóczi Gergely összegezte a hallottakat. Elmondta, a négy, egymással összefüggő és mintegy szinergiát képező előadás is mutatja azt a közösségi erőt, amelyet az inkubációs központ vállalkozásai képeznek. Kiemelte, következő rendezvényüket szeptember elején tartják, témája pedig a külföldi piacra való lépés lesz.